diumenge, 15 de novembre del 2009

25 DE NOVEMBRE: DIA INTERNACIONAL DE LA PREVENCIÓ DE LA VIOLÈNCIA CONTRA LA DONA
















Us proposo realitzar durant les properes setmana alguna activitat de sensibilització sobre la prevenció de la violència contra les dones.

25 DE NOVEMBRE: DIA INTERNACIONAL DE LA NO VIOLÈNCIA ENVERS LES DONES



Article sobre la Violència de gènere Inés Alberdi i Natàlia Matas. La violència domèstica. Informe sobre els maltractaments a dones a Espanya

A PRIMÀRIA

Foment de la igualdat d'oportunitats per les nenes i els nens Materials i recursos de suport

Treball per la prevenció de la violència de gènere del CEIP Benviure Exemples d’activitats portades a terme en els cicles incial i mitjà dels CEIP Benviure de Sant Boi de Llobregat, on es treballa la prevenció de la violència de gènere a partir de còmics com el Shin-Chan i contes com La caputxeta i el llop.

Pel·lícules per a treballar la coeducació:

A L'ESO

He trobat el material que ha elaborat l'IES GUINDAVOLS , un material realment excel·lent amb propostes pels diferents nivells de l'ESO. Crec especilament interessant el treball amb les cançons que tracten el tema i que poden ajudar a la reflexió i a establir un bon debat. També hi ha una proposta de treball sobre "Dones científiques i violències", que es podria començar a treballar aquesta propera setmana ja que és la Setmana de la Ciència 2009.

Aprofiteu per a visitar les webs d'altres centres que presenten experiències de coeducació. Pot ser ara és molt just per muntar alguna cosa per la propera setmana, però hi ha molt de temps per a muntar-ho pel 8 de març, o per treballar en alguna sessió de tutoria. Què us sembla?

Pels que us agrada el recurs del cinema a l'aula, us proposo la possibilitat de treballar dos cicles, l'un de cinema i dona i l'altre de cinema i coeducació:

CINEMA I DONA En aquest enllaç trobareu informació sobre les pel·lícules del llistat. Es tracta de la presentació d'una entitat anomenada CINECAFE que ofereix una activitat que consta de la projecció d'una pel·lícula i d'un diàleg posterior conduït per per aprofundir en la temàtica tractada, però les sinopsis estan bé per llegir-les abans de buscar la pel·li o començar a treballar les guies didàctiques. :
Altres pel·lícules sobre violència de gènere:

Si cliqueu al damunt de qualsevol d'elles podreu accedir a les guies didàctiques.

CINEMA I COEDUCACIÓ En aquest enllaç trobareu com accedir a les guies didàctiques de les pel·lícules següents:
  • Història d'una gavina i del gat que la va ensenyar a volar
  • Billy Elliot
  • Whale Rider
  • La ujeres de verdad tienen curvas
  • Quiero ser com Bechham
  • Hèctor Per canviar el poder de la masculinitat
Dossier Artemísia, Coral Caro (Premi Irene, La paz empieza en casa, 2007. Ministerio de Educación). En aquest dossier hi ha enllaços per visionar els fragments de pel·lícules a les quals es refereixen les activitats. Per tant, es recomana treballar en línia a partir dels enllaços. L'article proposa algunes pel·lícules per treballar, amb l'alumnat d'ESO, el problema de la denominada violència de gènere, violència contra les dones per part dels seus companys sentimentals.

També us poso el link a la galeria d'imatges de l'exposició 18 segundos que va organitzar l'Institut de la dona en el que podreu veure actrius, comunicadores i esportistes fotografiades per Ivan Hidalgo, en un alegat contra la violència exercida contra les dones.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada