diumenge, 8 de novembre del 2009

Les WEBQUEST, una eina per treballar les comptències

La Isabel m'ha fet arribar una webquest sobre conflictes. Duu per títol "El conflicte, un gran desconegut" i, segons la seva autora "està adreçada a tots aquells professionals de l'educació que anifesten interès sobre els conflictes i sobre quins mecanismes o ajudes poden utilitzar-se per a la resolució dels amteixos, tot utilitzant estratègies on la mediació i el diàleg siguin protagonistes".
De ben segur que coneixeu el recurs de les webquest, però, us en faig cinc cèntim com a recordatori.





En primer lloc, us suggereixo que mireu aquest video en el que la Núria Alart ens explica de manera molt clara , concreta i detallada com treballar les intel·ligències múltiples a través de les Webquest.


Encuentra más vídeos como este en Espurna


Visiteu el bloc de la Núria Alart.
També us recomano, a tots els que hi esteu interessats, la lectura d'un dossier que porta per títol Les WebQuest en l’educació infantil i primaria (publicació, cliqueu per obtenir més dades).
Evidentment, no podeu deixar de visitar el bloc de la Societat Catalana de Webquest on podreu trobar moltíssim recursos d'altres àrees.


A continuació he recollit algunes Webquest que treballen temes de convivència a primària:
  • Estem de festa! Una webquest accessible, plantejada per treballar les competències bàsiques a l'aula i adreçada a l'alumnat del Cicle Mitjà de Primària i de Necessitats Educatives Especials
  • Moviments migratoris. Qui és l'estranger? Webquest per a cicle superior de Primària a ESO. Les autores volen mitjançant la webquest apropar-nos a 3 eixos transversals: - Educació en valors (tolerància, integració, treball cooperatiu, solidaritat...), - Descoberta de l’altre - Educació emocional. Descoberta dels sentiments com a rerefons i motor dels conflictes en general.
  • Tinc un nou amic Webquest adreçada al Cicle Superior de Primària i Primer Cicle d'ESO. "Els alumnes del teu centre sou de molts països i teniu cultures diferents, tot sovint n'arriben de nous i sempre que el vostre tutor us anuncia que tindreu un nou amic s'obre la vostra curiositat de saber d'on és, quina llengua parla, què menja, quines cançons canta, quins contes expliquen els seus avis..."
  • Els meus records. Una WebQuest per treballar l’educació emocional. Recomenada per a la tutoria del cicle superior de Primària, ESO i aules d’acollida. Programada en competències bàsiques i en Intel·ligències Múltiples.Una altra WebQuest de la Núria Alart
  • Podcast sobre les nostres emocions. L’habilitat d’identificar com ens sentim, com se senten els altres i la capacitat d’expressar els nostres sentiments és molt important per a comprendre’ns nosaltres mateixos i comprendre els altres, per relacionar-nos, controlar el nostre comportament i solucionar els nostres problemes.Una WebQuest interdisciplinar per treballar les competències bàsiques a través de les intel·ligències múltiples. Una altra WebQuest de la Núria Alart.
  • Tant de gust! Tant de gust és una expressió que diem normalment per a expressar satisfació pel fet de conèixer una persona.Té valor de salutació. Altres expressions referides al mateix fet poden ser: Encantada! Encantat! Un plaer conèixer-te!

Aqui podeu trobar Webquest de totes les àrees curriculars i de temes transversals.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada